Shotokan karate i Danmark

Shotokan karate kom til Danmark i 1963, da Kobayashi sensei kom til København, han fik kontakt til Jørgen Bura (Bura sensei) , som på det tidspunkt var gradueret 1dan i Goju-ryu karate. Kobayashi sensei holdte et møde med Bura sensei og efter 2 timers træning blev han overbevist om at Shotokan var den form for karate han ønskede at træne.

I 1975 brød de første klubber ud af JKA Danmark. I 1978 tilsluttede de første klubber sig SKIF. SKIF.DK er den største stilarts organisation i Danmark i dag med 27 medlems klubber. For mere information gå ind på www.skif.dk

Shotokan karate er i Danmark organiseret i:

  • Shotokan Karate international federation. Danmark
  • Japan Karate federation Danmark.
  • Denmark Shotokan Karate-do Federation.
  • Japan Karate Shoto Federation Denmark.
  • International Japan karate federation.
  • Shotogakusha.

Shotokan Karate-Do International Federation (SKIF) blev dannet 1977 og er i dag en verdensomspændende stilartsorganisation med over 100 medlemslande.

Grundlæggeren – Shihan Hirokazu Kanazawa 10. Dan er en af vor tids allerstørste karate personligheder, og en på tværs af alle stilarter anerkendt mester.

Shihan Kanazawa er uddannet ved Takushoku Universitet, flere gange Japansk mester og direkte elev af den moderne karates fader, Gichin Funakoshi.

Shihan Kanazawa har været en af hovedkræfterne i udbredelsen af Karate internationalt og specielt i Europa, hvor han i en lang årrække opholdt sig. Shihan Kanazawa har som motto for sit lange virke indenfor karate haft at “karate er for alle” – det er ikke kun en spændende konkurrencesport for de unge og fysisk stærke. Karate har noget at tilbyde alle – uanset alder og køn. Shihan Kanazawa underviste første gang i Danmark i 1982 og har siden været en hyppig gæst ved kurser her i landet.

SKIF Danmark

De første danske klubber tilsluttede siskif-logo-cmyk-rt_000g SKIF i 1980 og siden har SKIF Danmark udviklet sig til en af de store karate stilartsorganisationer herhjemme med nu 27 medlemsklubber.

I SKIF Danmark er der et velfungerende og landsdækkende samarbejde om aktiviteter spændende over; træningsamlinger med japanske topinstruktører, sommerlejre, løbende uddannelse af instruktører, afholdelse af lokale og nationale stævner, deltagelse i internationale kurser og mesterskaber og videreuddannelseskurser for instruktører.

Alle SKIF Danmarks klubber er samtidig medlemmer af det af Danmarks Idræts Forbund anerkendte specialforbund Dansk Karate Forbund, som er en sammenslutning af danske karateklubber på stvær af stilarter.

SKIF Danmark er en demokratisk forening, der afholder årlig generalforsamling, hvor klubberne vælger foreningens bestyrelse, bestående af 8 personer.