Seminar med Shihan Miura 9. Dan

Den 13/11 fik jeg igen fornøjelsen sammen med Siavash Senpai igen at deltage i undervisningen af Shihan Miura 9 dan.

Shihan havde igen under denne træning fokus på stillinger, parader samt brug af hoften, et af hans kendetegn er at have fokus på ikke at lave paraderne samt bevægelserne for store eller for stive. Shihan behersker en tilgang i form af lethed og enkelthed, men med en utrolig styrke og kraft. Han har fokus på vinkler og grader der implementeres i de udførte teknikker og det handler om fokus på korte bevægelser og at ikke parerer for langt væk fra ens egen centerlinje, da de store bevægelser koster energi og tid, to vigtige elementer der gør en utrolig forskel på udfaldet i kamp.

Shihan havde tillige fokus på at stillingerne ikke skulle være for dybe da det tillige hæmmer hurtighed og derved sænker forsvaret og angrebet.

Shihan er 82 år, og af den gamle skole, Det var tydeligt at se på de unge tigere som fik lov til at angribe ham, at de var noget imponeret over udfaldet af 2 på under 25 år ikke kunne ramme. Min søn deltog også i træningen og han var yderst imponeret over undervisningen.

Jeg kan varmt anbefale at man deltager hvis Shihan Miura Sensei kommer til Danmark og underviser igen.

Osu Erik Senpai

Shihan Miura 9. Dan og deltagerne ved Seminaret I Glostrup