Japan Tur

 

Den 28/3 tog 10 instruktører og elever på det fjerde internationale SKIF seminar i Tokyo, Japan. Seminaret bød på faglig og god undervisning under nogle af spydspidserne indenfor SKIF og karate generelt.

Der var i alt 33 danskere, der havde pakket kufferten og drog til Japan, så ØKA var toprepræsenteret. Og af de mange lande, der deltog var Danmark, det land med flest deltagere.

Første dag i Tokyo stod på, at overkomme jetlag, orientere sig omkring hotellet og se sig om. Anden dag bød på turisme, da ØKA delegationen tog til indre by, og gik en tur ved et af kejser palæerne.

Tredje dag, startede seminaret langt om længe, og bød på hård træning i iskolde haller. Pladsen var trang, men man fik det til at fungere. Fjerde dag bød på mange timers hård træning, og ØKA deltagerne nåede kun lige hjem, og slappe af i kort tid, inden aftenen bød på den store banket hos SKIF. Banketten bød på taler fra bl.a. Kancho Kanazawa og Soke Kanazawa gjorde også et væsen af sig.

Femte dag var den store dag. Den bød på god træning, og om eftermiddagen skulle slaget stå for Sensei Tonny, da det var her gradueringen løb ad stablen.

Sensei Tonny lavede en flot graduering og på trods af tvivl fra egen side, viste han sit værd til sidst og bestod til Rokudan ( 6 grad af sort).

Om aftenen blev alle danskerne samlet til middag. Middagen bestod af 8 (MEGET små retter) og fri bar. Der blev nydt meget godt til ganen og alle fik en aften de sent ville glemme – der var noget der skulle fejres.

Sjette og sidste dag var danskerne igen samlet, til Sakura festival. Selvom nogle havde ondt i hovedet efter aftenens strabadser, skulle ingen gå glip af kirsebærtræerne. Sakura er en slags helligdag i Japan og er meget vigtig for japanerne. Der blev minglet med nogle af de andre lande og alle nød noget mad og lidt til ganen, på presenningerne under de flotte træer.

Syvende dag stod den på hjemrejse. Efter 2 timer med de offentlige toge (hvor der er meget lidt plads) kom vi langt om længe frem til lufthavnen. Alle var enige om, at de sagtens kunne være blevet længere tid, men var glade for at skulle hjem. Nu stod den så på 12 timers flyvetur.

Da vi landede fik vi taget vores afskeder i lufthavnen og blev meget hurtige enige om, at det bestemt ikke var sidste gang, vi har været i Japan.